Nemesi Pál cége építheti át a püspöki stadion melletti hotel wellnessrészlegét

Meghívásos közbeszerzési eljárással építtetné át a tavaly augusztusban nyílt négycsillagos Hotel Gerardushoz tartozó, már eddig is létező medencének a vízellátását a wellnessrészleggel együtt a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Szent Gellért Fórumban, írtuk meg még márciusban a Narancs.hu értesülései alapján.

A meghívásos közbeszerzés azt jelenti, hogy az egyházmegye dönt, ki adhat be ajánlatot a kivitelezésre, nem nyílt a pályázat, ezt a 300 millió forintos maximális összeghatár miatt tehetik meg. A Narancs.hu most azt írja, öt céget invitált a kiíró egyházmegye, s ezek közül – többszörösen meghosszabbított határidő mellett – négyen adtak be érvényes ajánlatot.

Mára meg is született a pályázat eredménye, a győztes kivitelező a Nemesi Pál-féle szegedi Ferroép Zrt. lett, akik 149,6 millió forintért vállalták, hogy két év alatt megépítik a szükséges létesítményeket. A többi jelölt közül a szintén szegedi székhelyű Batki és Társa Építőipari Kft. 162, a debreceni KEVIÉP Kft. 160,2, a hajósi AKTÍV Ipari és Építőipari Kft. 155,5 milliós ajánlatokat adtak, mindegyikük magasabbat, mint a Ferroép. 

Egy neve mellőzését kérő közbeszerzési szakember a Narancs.hu-nak a fenti ajánlatokat látva azt mondta,

a Ferroép Zrt. vetélytársai „udvariasan fölé lőttek” a Nemesi-féle cég pénzügyi vállalásának.

Szeged.hu által megtekintett dokumentumokból az derült ki, hogy a wellnesselemek – többek között nyakzuhany és talppezsgető – beépítésén túl az eddig termálvízzel feltöltött, ám nem használt medence gépészetét alakítanák át úgy, hogy az fűtené az ivóvizet, amivel ezentúl a medencét is feltöltenék. Ehhez egy puffertárolót építenek a létesítmény mellé.

Forrás: Booking.com

A vendégek korábban panaszkodtak is a hiányos wellnessrészlegre, amire a hotel tulajdonosai rendre azt írták, hogy tervezik annak felújítását. Az önkormányzati lap korábbi információi szerint nem csak túl meleg, de túl sok termálvizet is folyatott el eddig az egyház a nem visszasajtolós rendszerű termálfűtéssel, amit ezzel a wellnessberuházással orvosolnának úgy, hogy a medencét ezentúl ivóvízzel töltenék fel.