Újabb tíz évre kapott műsorszolgáltatási engedélyt a Rádió 88

Tovább szól a szegedi Rádió 88, amely több mint 33 éve sugároz. A médiumot üzemeltető, kezdetek óta családi tulajdonban lévő Telekom Kft. további legalább 10 évre nyerte meg a műsorszolgáltatás jogát, közölték lapunkkal. A pályázatban június 11-én hozott döntést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Ahogy eddig is azon dolgozunk majd, hogy a Rádió 88 a jövőben is a szegediek mindennapjainak része lehessen – fogalmazott Montgomery-Tóth Cecília, a 88-at üzemeltető Telekom Kft. tulajdonosa a közlemény szerint. Hisszük, hogy amint az eddigi majdnem 34 évben, úgy 2034-ig is minden nap hasznos hírekkel, információkkal és szórakoztató tartalmakkal tehetjük könnyebbé, szebbé és tartalmasabbá a mindennapokat hallgatóink és partnereink megelégedésére.

A Rádió 88 Magyarország immáron legrégebbi kereskedelmi rádiója. Az 1990-ben induló, a Szegedi Ipari Vásárhoz kapcsolódó Vásár Rádió ugyanis nem csak Magyarország első magánkézben lévő kereskedelmi rádiója, de egyben a Rádió 88 jogelődje is volt, melyet Tóth András „Óriás” alapított.

A rádióállomás napjainkban is hazánk egyik leghallgatottabb helyi rádiója, írják. Jelenleg több mint 20-an dolgoznak itt, de az elmúlt 33 évben több mint százan vállaltak már kisebb-nagyobb szerepet a rádió életében. A 88 nagy hangsúlyt fektetett a szakmai utánpótlás kinevelésére is: nehezen találni olyan országos médiumot, ahol nem fordult meg olyan újságíró, aki korábban a Rádió 88-ban is mikrofon mögé ült.