Binszki József: A BYD mindent visz

Még a Rheinmetallt is elhomályosítja a kínai BYD szegedi autógyára a várospolitikai alpolgármester szerint, mivel ez a legnagyobb volumenű beruházás jelenleg a városban. „Pedig, ha jobban belegondolunk, a Rheinmetall Európa egyik legjelentősebb hadiipari vállalkozása, bár a szegedi gyárban civil területre vonatkozó kutatások fognak folyni, méghozzá olyanok, amelyek alapjaiban változtathatják meg az életünket” – tette hozzá Binszki, aki a Szegedi Napnak adott interjút.

A DK-s politikus arról is beszélt a lapnak, hogy a többi jelöltnek szinte semmi esélye Botka László ellen, de ugyanakkor a választások környékén megvalósult beruházások nem kampányfogások voltak szerinte, megvalósítása folyamatos, nincs összefüggésben a választási ciklusokkal. „Persze valamivel támadni kell a regnáló vezetést és valamivel be kell kerülni a sajtóba is.” Binszki szerint az apróbb beruházásokkal a helyiek közérzetét javítják, és azzal érvelt, hogy ezek lezárásokkal járnak. Így ha a választások miatt építkeznének, akkor már minden kész lenne mostanra, mert

az emberek kevésbé tolerálják a kész beruházáshoz vezető utat.

Binszki azt is elmondta, hogy az önkormányzat által üzemeltetett intézményekért felel várospolitikai alpolgármesterként. „A fő feladatom, hogy ezekben az intézményekben minden a legnagyobb rendben menjen. A cél az, hogy az emberek észre se vegyék, hogy én, hogy mi »létezünk«, csak azt érzékeljék, hogy minden rendben működik, megy a maga útján annak rendje és módja szerint.” Az országos politikára kivetítve szerinte nem volna szabad ily mértékben belefolyniuk a politikai szereplőknek az állampolgárok életébe, vagy „tudatosulniuk”. „Csak tegyék a dolgukat.”