Még ne tegyük el a napszemüveget és a naptejet

Keddre virradóra még nyugaton-délnyugaton lehet több felhő, ott kisebb csapadék is előfordulhat. Napközben aztán folytatódik a túlnyomóan napos idő. Többfelé élénk lesz a keleties szél. Délután 20 és 26 fok között alakul a csúcshőmérséklet – írja az Időkép. Szegeden is napos, száraz idő várható egy-két felhővel és legfeljebb 25 fokkal. 11 és 15 óra között magas lesz az UV-sugárzás.

Szerdán a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet és kialakulhatnak záporok, zivatarok, de Szegeden marad a túlnyomóan napos idő és a 25 fokos maximum, néhány gomolyfelhővel és élénk délkeleti széllel.

Csütörtökön a megnövekvő gomolyfelhőkből főként a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok. A délkeleti szelet már több helyen erős, északnyugaton viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 21–27 fok között valószínű.

Pénteken már nem lesz annyira kellemes az idő, többfelé előfordulhat eső, helyenként kiadós mennyiséggel kell számolnunk. Élénk, erős lesz a délkeleti szél. Napközben 18–27 fokra van kilátás. Hétvégén marad a változékony időjárás.