Kipusztultak a tujái, megverte az idős szomszédot, most eljárás indult a szegedi férfi ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki úgy gondolta, tujái az idős szomszéd permetezése miatt pusztultak ki.

A vádirat szerint a férfi megharagudott szomszédjára, mert azt feltételezte róla, hogy lepermetezte a tujáit, amelyek ezért kipusztultak. Amikor szegedi háza előtt meglátta, hogy az idős, rendszeresen mankóval közlekedő férfi éppen kiáll az autójával, mellélépett, majd némi szidalmazás után több alkalommal ököllel arcon ütötte.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a bántalmazásnak az vetett véget, hogy a vérző idős szomszéd segítségért kiabált, melyet a felesége hallott meg, és a házból kilépve közölte, hogy hívja a rendőrséget. A kiérkező járőrök aztán mentőt hívtak, mivel 8 napon túl gyógyuló, töréssel járó sérüléseket szenvedett az idős férfi.

A járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni, zárul a közlemény.

A cikk borítóképe illusztráció.