Vodafone-robotikatermet alakítottak ki a Ságváriban

Összesen 16 készletet, valamint 4,5 millió forint értékű robotokat és tableteket ajándékozott a Vodafone Magyarország az iskolának. Az SZTE Gyakorló Gimnázium több mint 10 éven át szervező, rendező házigazdája volt a First Lego League, továbbá a LEGO szumó versenyeknek.

Néhány évvel ezelőtt, 2016-ban az általános iskolában is elindult a robotika szakkör. A közlemény szerint a szakkörön készült projektekkel az iskola tanulói rendkívül jó eredménnyel szerepeltek a különböző hazai, nemzetközi és világversenyeken: 2018 óta egy világbajnoki és három Európa-bajnoki címet, illetve egy Európa-bajnoki második és egy világverseny hetedik helyet szereztek.

A robotikaterem most olyan eszközökkel gazdagodott, melyek biztosítják a tanulók, hallgatók digitális kompetenciafejlesztését célzó tevékenységeket, segítik az algoritmikus gondolkodás fejlesztését, a problémamegoldó képességet és a kreativitást, írják. A játékos eszközök nemcsak robotépítésre és programozásra alkalmasak, hanem segítik a tanulást, a tanulók fejlesztését számos területen.