Nyolc év Szeged után nyártól Győrben folytatja Dean Bombač

Nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető Győri ETO–UNI FKC csapatában folytatja pályafutását a szlovén irányító, Dean Bombač. A klub pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a játékos leigazolását. Az MTI beszámolója szerint elhangzott, a pályán és azon kívül is számítanak Bombačra. A 35 éves kézilabdázó jelenleg az OTP Bank–Pick Szeged játékosa, szlovén, lengyel és magyar bajnok, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát.

A Győr listavezető az NB I/B-ben, előnye kilenc pont a harmadik helyezettel szemben és már biztos, hogy a következő szezontól az élvonalban szerepel. Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője elmondta, hogy dolgoznak a jövő évi csapat összeállításán, amelynek első új tagja Dean Bombač, aki az elmúlt években meghatározó játékosa volt a magyar és a nemzetközi porondnak is. Nagy reményeket fűzünk hozzá, mert személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk.Uhlig elmondta, a klub céljainak megvalósításában számítanak Bombačra, akinek irányítótársa Mátés István lesz. Közölte, hogy a szlovén kézilabdázó három évre szóló szerződést írt alá.

Dean Bombač örömét fejezte ki, hogy a nyártól Győrben játszhat. Mint fogalmazott, várja a következő szezont, ahogy azt is, hogy új csapatával együtt dolgozhasson. Elmondta, szerinte a győri klub egy nagy család, ami meglátása szerint fontos szempont. Ez egy nagy változás a számunkra. Összesen nyolc évet töltöttem Szegeden, a gyermekeim beszélnek magyarul, ezért szerettünk volna Magyarországon maradni, így könnyű volt meghozni a döntést, hogy Győrbe igazoljak – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a szlovén klasszis.

Bombač azt is mondta, Győrben az elmúlt évekhez képest több ideje lesz a családjára. Persze ez nem azt jelenti, hogy lazsálni jövök Győrbe. Tele vagyok ambícióval és segíteni fogok a csapattársaknak abban, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Boldog vagyok és előre tekintek.Mátés István arról beszélt, várja, hogy együtt dolgozhasson és játszhasson a szlovén játékossal, ahogy azt is, hogy tanulhasson tőle.

A klub közleménye szerint Dean Bombač szülővárosában, Koperben kezdett kézilabdázni és 2007-ben mutatkozott be a felnőttek között. 2013-ban a HC Dinamo Minszk együtteséhez szerződött, de a csapat pénzügyi nehézségei miatt szezon közben a Pays d'Aix U játékosa lett. A 2014–2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, majd 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre.

A 189 centi magas irányító 2007-ben viselte először a szlovén válogatott mezét és tagja volt a 2020-as Európa-bajnokságon negyedik válogatottnak, a középdöntő álomcsapatába is beválasztották. Bombač ott lesz a párizsi olimpián a szlovén csapattal.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI