Országos bajnok lett 100 méter gyorson a szegedi Pádár Nikolett

A Haász SZUE úszója a legjobb 54.41 másodperces eredménnyel – és egyben egyéni csúccsal – jutott az országos bajnokság döntőjébe, ahol végig vezetve, magabiztosan győzött, írja közleményében a szegedi sportklub.

Pádár Nikolett a délelőtti időn nem tudott javítani, ezúttal 54.64 másodperc után csapott célba, de így is ő a legjobb magyar női gyorsúszó 100 méteren – ahogy 200 méteren is, hiszen ezen a távon címvédőként várja a csütörtöki futamokat.

Az olimpiai A-szint, vagyis a kvalifikációs idő 53.61 másodperc 100 méter gyorson, ettől a délelőtti előfutamban 8 tizedmásodpercre volt Pádár, de ez az álomhatár most még nem volt célkitűzés, hiszen a 18 éves szegedi sportoló egyéniben kedvenc távjára, a 200 méterre koncentrál majd az olimpián, illetve a magyar váltóval 4x100 és 4x200 méteren is rajthoz áll majd a párizsi ötkarikás játékokon.

Nagyon örülök, hogy újra országos bajnok lehetek 100 méteren. Az időmmel is elégedett vagyok, edzőtáborból érkezve, pár hónappal az olimpia előtt jó eredménynek számít. Később azért még megpróbálom elérni az olimpiai A-szintet – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak.