Kedden is nyári meleg lesz

Kedden marad a napos-fátyolfelhős, nyarat idéző időjárás. A délies szelet többfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik – írja az Időkép. Szegeden a délelőtti órákban élénk déli szél és 20 fok körüli hőmérséklet várható. Délután eltűnnek a felhők és 28 fokig emelkedik a hőmérséklet, éjszaka azonban újra beborul az ég.

Szerdán sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést, napközben a Dunántúlon és az északi tájakon vastagodni kezd a felhőzet. Délután egy hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Északon előfordulhatnak záporok, de jelentős csapadékra nem kell számítani. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 14–20, a Dunától kelere 21–27 fokra van kilátás.

Csütörtökön a keleti, délkeleti tájak fölött marad a legtöbb felhő, de csapadék nem valószínű. Az északias szél többfelé élénk lesz, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 7–13 fok várható, a csúcshőmérséklet 20 és 26 fok között alakulhat.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, majd a délután második felében észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északias szél többfelé élénk lehet. Délután 21–26 fok valószínű.