Napos, gomolyfelhős és szeles nap vár ránk

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás az időkép.hu előrejelzése szerint. Az ország nagy részén számítani kell futózáporok kialakulására, az intenzívebb gócokat továbbra is apró szemű jég, illetve jégdara kísérheti. Többfelé élénk, erős az északnyugati szél, Szegeden 43 kilométers óránkénti lökéseket is mértek reggel. A délutáni órákban 14 fokot mérhetünk a városban, de záporokat, zivatarokat követően több fokot hűlhet a levegő.

Kedden kezdetben fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső esetleg estefelé délen, délnyugaton fordulhat elő. Ezen a napon is élénk, erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban 1 fokig hűlhet a levegő Szegeden, ám napközben a 17 fokot is elérhetjük.

Szerdán kezdetben változóan fehős lesz az ég, majd délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és estefelé nyugaton eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az élénk, erős déli-délkeleti szélben immár 21 fokig melegedhet a levegő Szegeden.

Csütörtökre virradóra még többfelé szükség lehet az esernyőkre, délelőtt még keleten és északon többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar is, de délután már csökkenni fog a felhőzet és egyre többfelé süt ki a nap. A szeles időben délután 20 fok várható a dél-alföldi megyeszékhelyen az előzetes adatok szerint. Péntekre már szárazabb, de továbbra is szeles idő ígérkezik, 22 fokos maximummal.