Élménymedencét építenének Kiss-Rigó Lászlóék a Szent Gellért Fórumban

Meghívásos közbeszerzési eljárással építtetne élménymedencét és hozzá tartozó vízkezelő berendezéseket a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Szent Gellért Fórumban, tudta meg a Narancs.hu. A meghívásos közbeszerzés azt jelenti, hogy az egyházmegye dönt, ki adhat be ajánlatot a kivitelezésre, nem nyílt a pályázat, ezt a 300 millió forintos maximális összeghatár miatt tehetik meg.

Az élménymedencére kiírt közbeszerzés annyira friss, hogy az ajánlattételi határidő két hét múlva, március 27-én zárul le. A meghívásos közbeszerzésre öt céget hív meg az ajánlatkérő egyház a Narancs szerint. A meghívásos rendszer miatt első körben még nem ismert a beruházás összege, de ez majd áprilisban derül ki.

A Narancs egy a projektre rálátó forrása szerint a beruházás a szeged-csanádi püspök politikai lobbierejét bizonyítja. A hazai recesszió, az elképesztő költségvetési hiány és a megszorítások közepette erre mégis „találtak” pénzt, miközben azt az időszakot éli az ország, hogy a büdzsé forráshiánya miatt a beruházásokat százával mondja le, függeszti fel, vagy halasztja el a kormány, mondta a forrás a lapnak.

A Kiss-Rigó-féle Szeged-Csanádi Egyházmegye az elmúlt hónapokban azzal került be a hírekbe, hogy egy kormányrendeletnek köszönhetően kivágta volna a stadion mellett lévő 6 hektáros erdőt, hogy a sportkomplexum tovább terjeszkedjen és ott focipályákat és iskolát építsenek. Vélhetően az országos tiltakozások miatt végül visszatáncoltak, és a tervezett bővítést a közeli Mórahalmon valósítják meg.