A teljes Csanádi utca alatt cserélik a vízvezetéket hétfőtől, de utána újra is aszfaltozzák azt

Hétfőtől szakaszosan félútpályás lezárásra, forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra lehet számítani a Csanádi utca teljes hosszában, ugyanis vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokba fog a Szegedi Vízmű. 

„Csőroppantásos” technológiával végzik a munkát, amely a hagyományos (teljes feltárással végzett) technológiánál gyorsabb, illetve a felbontással járó kellemetlenségek is csökkenthetők, mert csak a javítandó vezetékszakasz végpontjain, illetve a bekötési pontoknál van szükség egy-egy kisebb munkagödörre.

A vezetékrekonstrukció ideje alatt a munkálatok – szakaszosan – egy forgalmi sávot, de jellemzően a parkolókat érintik majd. A közlekedés továbbra is mindkét irányban lehetséges. A tervek szerint 2024. április végére fejeződnek be a víziközműmunkálatok, ezt követően az érintett utcaszakasz teljes szélességű aszfaltozására is sor kerül.

Az érintett körzetben az ivóvíz-szolgáltatásban csak átmeneti, időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

A közlekedést a munkálatok idejére kihelyezett táblák segítik, ezekkel kapcsolatban a Vízmű azt kéri, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek.