Távirányítót klónozó tolvajok törik fel az autókat az Árkád parkolójában

Az utóbbi időszakban több autót is feltörtek az Árkád Szeged parkolójában, méghozzá egyetlen karcolás nélkül, szól az egyik érintett beszámolója. Bús Enikő Facebook-posztban mesélte el, hogy, szerinte leklónozták a távirányító rádiójelét, és feltűnésmentesen kinyitották a leparkolt autóját a múlt héten.

Enikő ezt azzal magyarázta, hogy amikor vásárlás után visszatért az autójához, csak annyit tapasztalt, hogy a távirányítója nem működött és kulccsal kellett kinyitni azt. Később vette csak észre, hogy a csomagtartóban hagyott sporttáskából elvittek egy pénzkazettát. Bús Enikő ezután több pórul járt személytől is megtudta, nem ez volt az első eset, és a bevásárlóközpont parkolószolgálata is elismerte neki, hogy több ilyen incidens is történt már.

A Szeged.hu-nak a rendőrség – folyamatban lévő ügyről lévén szó – nem árult el részleteket, ám az eljárást megindították. Annyit közöltek a városi portállal, hogy nem szaporodott meg jelentősen a gépkocsifeltörések száma a városban és nem is számít kiemelkedő bűncselekménynek. Eközben az Árkád Szeged az utóbbi időben tapasztaltak miatt

a parkolóházban megnövelte az élőerős jelenlétet, illetve egyéb biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Autóvillamossági szakemberek úgy nyilatkoztak a portálnak, az interneten beszerezhetők olyan eszközök, amelyek segítségével a riasztók rádiójelét kódolni lehet. Bár a régebbi távirányítókhoz már drágább, kifinomultabb eszköz sem kell, a bűnözők is folyamatosan fejlődnek, kiismerik és kijátsszák a legújabb technikákat is.