Szeged is a tíz legnépszerűbb úti cél között a március 15-i hosszú hétvégén

Néhány hete még az látszott, hogy a két tavaszi hosszú hétvége közül a húsvét lesz a népszerűbb, mára viszont kiderült, hogy a március 15-i hosszú hétvége iránt is élénkült a kereslet – mondta az InfoRádióban Kelemen Lili. A Szállás.hu szóvivője szerint a március 15-i hosszú hétvégét inkább a last minute foglalások élénkítették, és jelenleg több foglalás van ezekre a napokra, mint a húsvéti időszakra.

A foglalások 40 százaléka wellness-szálláshelyre szól, illetve harmaduk hotelt választott. A legnépszerűbb öt város közé tartozik Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros, de Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged, Sárvár és Siófok is felkerült a legkeresettebb települések tízes listájára. Régiós viszonylatban a legtöbb vendégéjszakát Észak-Magyarországra, a Nyugat-Dunántúlra és a Balaton környékére foglalták a vendégek.

A portál szóvivője úgy fogalmazott, a szállástípusokat tekintve továbbra is népszerűek az apartmanok, a vendégek negyede választ ilyen típusú szállást. A foglalók ötöde a vendégházra voksolt, 13 százalékuk pedig panzióban szeretné tölteni a hosszú hétvége napjait.

A foglalások átlagos hossza két éjszaka. Januártól a cafeteriakártyát ismét csak vendéglátásra lehet használni, hidegélelmiszerre nem, ez pedig tovább élénkíti a foglalási kedvet a belföldi úti célok felé.