Ma már a nap is előjön, még 14 fok is lehet

Kedden marad csapadékos idő, a Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza közén és északon elszórtan alakulhat ki eső, záporeső. Az Időkép szerint a csapadék súlypontja továbbra is nyugaton lesz, keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon erős, északnyugaton viharos lehet. Délután 8 és 16 fok közötti maximumok várhatók, Szegeden valahol 14 fok környékén állhat majd meg.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A Köpönyeg megjegyzi, hogy a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is kialakulhatnak futó záporok. Nyugaton délután már csökkenni fog a felhőzet mennyisége. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős, néhol viharos északnyugati szél várható. Hajnalban 2–8 fok, napközben 9–15 fok valószínű.