Nouvelle Vague-koncerttel indul be júniusban a Szabadtéri koncertsorozata

Világhírű francia zenekar, a Nouvelle Vague nyitja meg a Szegedi Szabadtéri Játékok koncertsorozatát június 19-én az Újszegedi Szabadtéri színpadán, áll a szervezők közleményében.

A Szabadtérin szinte hagyomány, hogy egy világhírű produkció nyitja a sort, ami után majd a Dixieland Gála, a Margaret Island, Koncz Zsuzsa, Kálmán Imre, a Csókkirály, a Találkozások, a „Csönded vagyok” és a Csiribiri koncertekre látogathat ki a közönség.

A több, mint 20 éves Nouvelle Vague valódi különlegesség, mivel a bossa nova dallamvilágát ötvözi a keményrock klasszikusaival. A zenekart 2003-ban alapította meg Marc Collin zeneszerző, zenei producer és a néhai Olivier Libaux lemezproducer, gitáros, dalszerző, azzal a céllal, hogy valami egészen egyedit alkossanak, és andalító bossa nova-feldolgozásban értelmezzék újra a hetvenes-nyolcvanas évek ikonikus rockszámait, posztpunk és new wave-klasszikusait. 

Egyedi vállalkozásuk hamar nemzetközi elismerést vívott ki, és a zenekar az elmúlt két évtized folyamán bejárta a világot, legutóbbi turnéjuk során többek közt Nagy Britannia, Németország, Románia, Törökország, Hollandia és Lengyelország fesztiváljain és koncerthelyszínein ejtették ámulatba a közönséget.

Kísérleteik során hol country és westernfilmes zenei hatásokkal, akusztikus dzsesszel, hol popritmusokkal és persze az elmaradhatatlan bossa nova-hangzással fűszerezik a megszólaltatott dalokat, ám sokoldalú művészi tevékenységük állandó vezérmotívuma maradt a posztpunk melankólia és a bossa nova ritmus és életérzés invenciózus ötvözése.