Elfogták az újszegedi lövöldözőt

A szegedi rendőrök elfogták azt a férfit, aki Újszegeden a Székely sornál rendszeresen lövöldözött légpuskájával a házak között. A férfi beismerte tettét, a rendőrkapitányság pedig szakértők bevonásával vizsgálja a fegyvert.

Néhány nappal ezelőtt mi is megírtuk, hogy egy lakó szerint valaki több alkalommal is lövöldözött már légpuskával a Székely sor és a Vedres utca közötti lakóparkban. Posztjában a férfi azt írta, több céltáblát is talált, de azt hitte azok csak kiestek valakinek az autójából.

Ezek után viszont több lövést is hallott egyik éjszaka, amiket valószínűleg légpuskából adhattak le. Elmondása szerint nem volt benne rossz szándék, amikor leírta a történteket, csak a gyerekeket és az autókat féltette. A férfin kívül más helyi is hallotta már a légpuska hangját. Szerintük is a parkolóban gyakorolhatott valaki légpuskával.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy az utóbbi napokban több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy Újszegeden többen légpuskalövéseket hallottak, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalból indított eljárást garázdaság szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt. Az adatgyűjtés során látókörükbe került egy férfi, aki később a meghallgatásán beismerte, hogy ő lövöldözött.