Jótékonysági futást rendeznek Szegeden áprilisban

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására rendez jótékonysági futást április 14-én Szegeden a város két felsőoktatási intézménye, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem, valamint a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A közlemény szerint a tavasz egyik első nagy szegedi élményfutására a szervezők több ezer futó jelentkezését várják, a bevételekből pedig az Ágota Alapítványt és ezáltal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat támogatják majd. Az Ágota Közösség célja elsődlegesen a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok segítése. A szegedi központú közösség több mint 10 ezer vér szerinti családját nélkülöző gyermeknek ad hitet és mutat jövőt, írják.

Az április 14-ei futóverseny a Dóm térről, a Fogadalmi templom elől indul. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 kilométeres, valamint 4x3 kilométeres váltó távokat teljesíthetnek. A versenyen részt vesznek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai és nevelőszülői is. Minden induló emlékérmet és rajtcsomagot kap a rajt előtt.

A rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket. A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó, aki az első nevezőként maga is részt vesz majd a rendezvényen, áll a közleményben.