Emelkedni fognak az ingatlanárak a BYD miatt, de erre még kár apellálni

Emelkedni fognak az ingatlanárak Szegeden a BYD elektromosautó-gyár miatt, de a hatás nem azonnali, írja a Délmagyar. „A legnagyobb probléma, hogy az eladói oldalon a fejekben már most az történik, hogy hú, ha ingatlanom van Rókus városrészen vagy Béketelepen vagy az új Liliom lakókertben, akkor az ennyivel, meg annyival többet ér” – nyilatkozta a lapnak Berkes Kriszta ingatlanszakértő.

Szerinte ha elkészül a gyár, valóban felértékelődnek majd az ingatlanok, a befektetők is jobban keresik majd a régiót, beszállítókat, cégeket fog vonzani Szegedre a gyár. De ez nem azt jelenti, hogy már most azonnal érzékelhető lesz a piacon az áremelkedés.

A szakember szerint idén még korai az eladóknak arra alapozni, hogy jön a BYD és ezért a lakásuk, házuk sokkal többet ér. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne emelkednének az ingatlanárak, csak kár lenne ezt már most bevezetni a köztudatba.

A lap megjegyzi, egy ilyen mértékű beruházás mindenre hatással van. Jól mutatja ezt Győr, ami évek óta a legdrágább megyeszékhely Magyarországon, Kecskeméten pedig a Mercedes megjelenése óta a harmadik legnagyobb ütemű áremelkedés ment végbe.