Újabb tízmilliós támogatást kapott a Wesley az önkormányzattól

Újabb tízmillió forinttal támogatta a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát a szegedi önkormányzat. Tóth Károly önkormányzati képviselő, az oktatási bizottság alelnöke a Rádió 88-nak elmondta, ebből az összegből az iskolai étkeztetés költségeit tudják csökkenteni.

„Az önkormányzat iskolavárosként fontosnak tartja, hogy a szegedi iskolák működése zavartalan legyen, azt az intézményt támogatják, amelynek erre szüksége van, a Wesley pedig az ismert okoknál fogva ezek közé tartozik” – indokolta a támogatásról való döntést az oktatási bizottság alelnöke a Szeged.hu szerint.

Ifjabb Iványi Gábor – aki nem csak oktatója az iskolának, de a fenntartót is képviselte – arról beszélt a támogatás kapcsán, hogy az intézmény számára nagyon fontos, hogy a szegedi önkormányzat kiáll az iskola mellett, mivel az hiánypótló, olyan feladatokat látnak el a nevelésben, ami a térségben is egyedülálló.

Ez a tanév eleje óta a második önkormányzati támogatás, amit az iskolának biztosítanak. Az elsőt még szeptemberben ítélte oda az önkormányzat az intézménynek, hogy kompenzálják azokat az összegeket, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elvont a fenntartó alapítványoktól.