Testvére szerint öngyilkos lehetett a Szegedi Nemzeti Színház volt dolgozója, aki két hete tűnt el

Több mint egy hete keresi családja Liszi Gergőt, írja az Origo. A férfi a lakótársának hagyott egy üzenetet, amiben leírja, hogy már nem akar élni, testvére szerint öngyilkos is lehetett, de uzsorások is vadásznak rá. A férfi korábban a Szegedi Nemzeti Színházban dolgozott díszítőként, egy éve mondott fel.

Liszt december 7-én délután tűnt el, azóta a családja és a rendőrség is nagy erőkkel keresi. A 40 éves férfi bátyja a Ripostnak azt nyilatkozta, hogy öccse az ő lányának küldött egy sms-t az eltűnése napján, azóta nem hallottak róla. „Aznap délután fél négykor küldött egy üzenetet a lányomnak, amiben arra kérte, hogy vigye el a kutyáját, mert ő befejezte. Vártuk, hogy majd hazamegy, de ez nem történt meg azóta sem” – mondta. Szerinte minden összeomlott a testvére körül, 14 év után élettársa elhagyta és a közös gyereküket sem láthatta. Ezután édesanyját is elveszítette, akivel nagyon szoros volt a kapcsolata.

„Ilyen a karma ebben a családban. A nagyapám felakasztotta magát, én találtam rá 11 évesen. A nagybátyám is felakasztotta magát. Gergő legjobb barátjától pedig úgy tudom, hogy már ő is felakasztotta magát két ízben, csak sikerült levágniuk. Szerintem három dolog lehetséges. Vagy a Tiszának ment, vagy felakasztotta magát, vagy esetleg elmenekült, mert voltak zűrös ügyei uzsorásokkal” – nyilatkozta a testvére.

Liszi Gergő 173 centiméter magas, átlagos testalkatú és kopasz. A mellkasán egy skorpió, a vállán pedig egy nonfiguratív tetoválás van. Bézs nadrág, barna kabát, piros cipő, valamint volt rajta egy fekete baseball sapka is eltűnésekor.

A rendőrség kéri, hogy aki bármit tud a férfiról, az jelentkezzen. Telefonon a névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság 06/62/562-400-as hívószámán, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú" zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon is.