Fülöp László: Még nem tudom megerősíteni

Kedden hajnalban, az első Szeged–Szabadka vonat indulása előtt kérdeztük a Nagyállomáson Fülöp Lászlót arról, hogy a sajtóban megjelentek mennyiben fedik a valóságot, tényleg ő lesz-e Botka László kihívója a Fidesz színeiben a következő önkormányzati választáson. Fülöp lapunknak úgy fogalmazott, hogy „nem tudom még megerősíteni”, majd hozzátette, hogy

„amit leírtatok, az úgy rendben van”.

Utóbbi mondattal arra az általunk is közölt sajtóhírre reagált, miszerint ő lehet a kormányzó pártok befutója a regnáló szegedi polgármester ellen.

A vonaton volt a Fidesz-KDNP listás képviselője, Német Ferenc is, őt is kérdeztük. Fülöp László indítását ő sem tudta megerősíteni, azt sem árulta el, hogy kik szerepelnek még a lehetséges jelöltek listáján. Elmondta, hogy az egész országban egyszerre, a megfelelő időben fogják bejelenteni az indulókat.

„Nekem van sok barátom, akit el tudnék képzelni jelöltnek és polgármesternek is Szegeden”.

A korábbi televíziós újságíró és műsorvezető, Fülöp László neve nemrég került elő a 2024-es önkormányzati választások kapcsán. A jelenleg kommunikációs igazgatóként dolgozó Fülöp egyelőre magánemberként jelenik meg a helyi fideszes politikusok körül, indulását hivatalosan nem jelentették be.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Számos jel utal azonban arra, hogy ő lesz a Fidesz támogatottja: újabban rendszeresen jelenik meg pártrendezvényeken, és a párt politikusaival közös képeken. Például Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke mögött állt egy szegedi eseményen, és szegedi fideszes képviselők oldalán is feltűnt a közelmúltban.

Az ő személye beleillene abba a sorba is, amit a Fidesz régóta folytat Szegeden: politikában eddig nem aktív, szakmai tevékenységük által ismert személyeket indítani Botka László ellen. Ugyancsak indulására utaló jel az is, hogy jelen volt Német Ferenccel és Halkó Pállal a Szeged és Szabadka között közlekedő első vonaton is, amit Lázár János és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor Bálint indított útjára.