Telex: Fülöp László korábbi televíziós újságíró lehet Botka kihívója

A Telex információi szerint Fülöp László korábbi televíziós újságíró és műsorvezető lehet, aki szembeszállhat a jelenlegi polgármesterrel, Botka Lászlóval. Fülöp jelenleg kommunikációs igazgatóként tevékenykedik, a lap megkeresésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta jelöltségét. A Fidesz szegedi elnöksége nem kommentálta a hírt.

Számos jel mutat arra, hogy Fülöp lehet a kormánypárt jelöltje a Telex szegedi tudósítója szerint. Az egykori tévés személyiséget jól ismerik Szegeden, és bár korábban nem volt aktív a politikában, közösségi oldalán megjelentek olyan képek, ahol fideszes politikusokkal és pártszimpatizánsokkal látható. Fülöp több fideszes rendezvényen és kormányoldali politikusok közösségi oldalain is megjelent. Például Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke mögött állt egy szegedi eseményen, és Német Ferenc szegedi fideszes képviselő oldalán is feltűnt a közelmúltban.

Egy friss képen Fülöp Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi képviselője társaságában szerepelt, amikor Hollik a héten Szegeden járt. A dolog pikantériája, hogy a kommunikációs igazgató épp ekkor nyilatkozta azt a Szegedernek, hogy „kellő időben” ki fog derülni, kit indítanak Szegeden.

Fülöp magánembernek számít, mivel hivatalosan nem jelentette be jelöltségét.

Fülöp László (középen) Ruzsa Roland (b) és Német Ferenc társaságában

Fotó: Német Ferenc / Facebook

A Wikipédián elérhető életrajza szerint 55 éves, szegedi születésű, jogi diplomáját a József Attila Tudományegyetemen szerezte, és rövid ideig a média szakon is tanult. Televíziós karrierje során a Magyar Televízióban dolgozott, majd a műsorának megszűnését követően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kommunikációs osztályvezetője lett, és a CNN magyar nyelvű hírmagazinjának is műsorvezetője volt. Jelenleg kommunikációs tanácsadóként és egy cég kommunikációs vezetőjeként dolgozik.

Fülöp esetleges jelölése a Fidesz részéről folytatná a párt korábbi stratégiáját, amelyben a politikában eddig nem aktív, de szakmai tevékenységük által ismert személyeket indítottak Botka László ellen, aki 2002 óta tölti be Szeged polgármesteri posztját.