Fapados repülővel utazott Brüsszelbe az uniós pénzekért Márki-Zay Péter

Élő videóval jelentkezett a vásárhelyi polgármester, melyben arról beszél a budapesti reptéren várakozva, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt elnökeként ma reggel indult Brüsszelbe egy fapados repülőjárattal.

Magyarország, és ezen belül Hódmezővásárhely is rászorul az európai uniós forrásokra – mondta Márki-Zay Péter, akinek feltett célja többek között, hogy uniós forrást szerezzen Hódmezővásárhelynek. Mint megjegyezte, óriási veszély, ha Lázár János minisztériuma magához vonja ezeket a beszerzéseket, tudjuk, hogy akkor negyedannyi fog nekünk jutni, mintha mi valósítanánk meg azokat”.

Fontos, hogy Vásárhelytől, és más magyar városoktól se lehessen elvenni azt a pénzt, amit az európai adófizetők nekünk szántak, ezért fogok tárgyalni” – említette a vásárhelyi polgármester, és kitért arra a Lázár János által jegyzett állami beruházásokról szóló törvényjavaslatra, mellyel szerinte az építési és közlekedési miniszter saját hatáskörbe vonná az összes EU-s forrásból megvalósuló városi, települési szintű beruházást.

Az első találkozó azót meg is volt, egy újabb Facebook-posztban tudatta a polgármester, hogy az önkormányzatok függetlenségéről, a korrupció visszaszorításáról és a jogállamiságról is tárgyalt Gwendoline Delbos-Corfielddel, az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevőjével, az EP LIBE és alkotmányjogi bizottságainak tagjával, zöldpárti politikussal