Panaszt nyújtott be az OTP Bank–Pick Szeged ellenfele a francia játékvezetők miatt

Hivatalos panaszt nyújtott be az európai szövetség (EHF) játékvezetői bizottságához Karim és Rauf Gasmi francia játékvezetőkkel szemben az Eurofarm Peliszter, szúrta ki a Délmgyarország. Mindezt azután, hogy 27–26-ra kikaptak az OTP Bank–Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától csütörtökön.

A meccs egészen a végéig szoros volt, a végeredmény nyolc másodperccel a vége előtt állt be, amikor Szita Zoltán gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában újonc, jelenleg nulla ponttal az utolsó helyen álló észak-macedón csapat többek között azt kifogásolta, hogy az 57. percben Uros Borzas lövése a kapufán csattant 26–25-ös szegedi vezetésnél, de szerintük a labda a gólvonal mögött pattant le. A francia játékvezető páros ekkor nem ítélt gólt, és nem is nézték vissza az esetet videón. A tévéfelvételeken sem látszott egyértelműen, hogy bepattant-e a labda.

Úgy gondoljuk, hogy a klubunk nem részesült megfelelő bánásmódban az egész mérkőzés során, a bíráskodás nem volt megfelelő a meccs színvonalához, a játékvezetők döntései közvetlenül befolyásolták a végeredményt. A klub az Európai Kézilabda-szövetséghez és annak játékvezetői bizottságához fordult, hogy követelje a játékvezetők elszámoltathatóságát – áll az Eurofarm Peliszter közleményében.