Ivóvízvezetéket mosnak egy hétig Szeged külső részein, sárgás és zavaros lehet a víz

A Szegedi Vízmű Zrt. közölte szerkesztőségünkkel, hogy ivóvízhálózat öblítést végeznek november 17. és 22. között. Az érintett városrészek pedig többnyire a körtöltésen kívül találhatóak, most Kiskundorozsma, Sziksós, Subasa, Béketelep, Baktó, Baktói kiskertek, Petőfitelep, Tápé, Tarján, Makkosháza és Fodorkert területén lesz hálózattisztítás.

Mint írják, a hálózat öblítése során nyomáscsökkenés következhet be, és a víz átmenetileg sárgássá, zavarossá válhat. A víz intenzív folyatás és ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt, vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet.

A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség, ígérik. A Szegedi Vízmű arra kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.