Ismét lezárták a bringások elől a Dóm téri kerékpárutat

Már nekünk is nagyon unalmas téma, de a közszolgálatiság jegyében kénytelenek vagyunk fölhívni figyelmeteket, hogy a Dóm téren megint megtiltották a biciklizést a hét elejétől kezdve” – közölte a Magyar Kerékpárosklub szegedi helyi szervezete. Közösségi oldalukon azt írják, erről semmilyen médiában nem tájékoztatták a szegedieket, és terelőutat sem jelöltek ki. A Dóm tér túloldalán, a Tisza felől futó út ugyanakkor nincs lezárva, így ott, a Rerrich Béla téren át lehet kerülni annak, akinek lelkifurdalása lenne, ha a tilosban hajtana, javasolták.

A probléma egyébként nem új, szinte minden évben előkerül, hogy májustól szeptemberig – tavaly nyolc hónapig – nem lehet áthajtani kerékpárral a belváros egyik fő közlekedési tengelyén át a különböző fesztiválok, de leginkább a Szegedi Szabadtéri Játékok miatt. Most épp valószínűleg a karácsonyi hetekre kezdik meg a készülődést, azért történt a lezárás.

A probléma miatt a Magyar Kerékpárosklub szegedi területi vezetője, Csüllög Imre is sokszor kifejezte nemtetszését, legutóbb a Szegedi Szabadtéri miatt. Ennek kapcsán még a nyáron megkerestük Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert. Levelünk hatására végül az illetékesek ellenőrizték a területet, és javították a hibás táblázást, valamint a Szabadtéri szervezőjének is szóltak, a Dóm térre pedig ezek után be lehetett hajtani kerékpárral. Reméljük, a terelésről is megjelenik majd megfelelő tájékoztatás, és csak a szükséges ideig lesz lezárva a tér.