Mi Hazánk: A Fidesz összejátszhat Botkával a harmadik világból érkező olcsó munkaerő betelepítésében

A Mi Hazánk szegedi szervezete nem támogatja, hogy BYD-gyár épüljön a városban. A párthoz közel álló Magyar Jelennek azt nyilatkozták, a termőföldeket meg kell védeni, és az ő Virradat Programjukban nagy gyárak helyett a kisbirtokok támogatásán van a hangsúly. A mi hazánkos Tímár Tamás számára az is elfogadhatatlan, hogy a hektáronkénti felvásárlóárat a kormányhivatalok fogják megszabni, a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek a piaci árnál jóval alacsonyabbak szoktak lenni.

Szerinte a gyárak és a gigaberuházás egészen biztosan nem a szegediek és nem a szegedi munkások érdekét szolgálja majd, hiszen a Fidesz könnyen összejátszhat Botka László polgármesterrel a harmadik világból érkező olcsó munkaerő betelepítésében.

Fackelmann Isván, a Mi Hazánk szegedi elnöke is aggódik a helyi kis- és középvállalkozások jövője miatt, mivel úgy véli, a kínai vállalatok gyorsan piacot szerezhetnek. Ezen kívül emlékeztetett arra, hogy az 1956-os szegedi diákok is követelték a külföldi szerződések nyilvánosságra hozását, amely követelés ma is fontos lenne.