Botka: Sok személyes tárgyaláson vagyunk túl itthon és külföldön is

Az elmúlt napok sajtóhírei ellenére nem lesz kínai akkugyár Szegeden, és semmilyen más vegyipari tevékenység sem – írta Botka László közösségi oldalán szerda este. Azért is érdekes a kijelentés, mert az előzetes hírek arról szóltak, hogy a BYD építene egy gyárat Szegeden, melynek akkumulátorgyártó részlege Kisteleken létesülne, azaz Szegeden csak az összeszerelő részleg lenne – amit a polgármester mellett Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester sem cáfolt.

A polgármester megemlítette, hogy a 300 hektáros ipari park kialakítását is megkezdték, melyre a kormány 21 milliárd forintot adott az utolsó pillanatban, még a Modern Városok Program lezárásával. A területen lévő földek felét már megvette a város, a másik része viszont még hátravan. A földek a város tulajdonába kerültek.

Botka azt írja, „az elmúlt évben tárgyaltunk olyan világcégekkel, akik környezetbarát, fenntartható termékeket állítanak elő, a legszigorúbb környezetvédelmi előírások mellett. Sok személyes tárgyaláson vagyunk már túl itthon és külföldön is.”

A polgármester szerint az ilyen beruházások esetében, üzleti érdekek miatt, érthető módon teljes „hírzárlatot” vár el a lehetséges befektető, aki több ezer új munkahelyet hozhat létre városunkban. „Kérem megértő türelmüket, még nincs végleges döntés.” Szeged „zöld város, csak modern, fenntartható, környezetbarát beruházás megvalósítását támogatjuk városunkban!”