Beígérte a képviselő, hogy zavartalanul lehet majd biciklizni, másnapra már ki lettek tiltva a kerékpárosok az Etelka sorról

A Magyar Kerékpárosklub szegedi helyi szervezete örömmel vette az Etelka sor aszfaltburkolatának felújítását, s azt különösen értékelték, hogy a biciklis közlekedést a lehető legkisebb mértékben szerette volna korlátozni a kivitelező, ami az elmúlt hónapokban nem volt tetten érhető más városi beruházásoknál.

Ez azonban mégsem teljesült,

mint írják, már ma megtiltották a biciklizést az Etelka soron mindkét irányban, holott az úttest nincs lezárva, és ezt látszólag semmi más nem indokolja” szerintük. „Kellemetlen ez, de főleg képviselő úrnak lehet kínos, ugyanis ritka, hogy az önkormányzat szándékát ilyen látványosan semmibe vegyék a kivitelezők, vagy a közútkezelő” – jegyezték meg.

Ám azt sem zárják ki „az idei, és korábbi évek kontár, és biciklizőkkel kicsesző útlezárásai” alapján, hogy ennek oka inkább az lehet, hogy „egyszerűen hiányzik a szakértelem, vagy a minimális odafigyelés a két keréken járó szegediekre”. A gyalogosok sem járnak túl jól, hisz a járdát is lezárták a Belváros felőli oldalon, a másikon meg egy parkolón kell keresztülgyalogolniuk, az autósok között.