Szegedi versenyzők is jégre szálltak a montreali gyorskorcsolya világkupán

A magyar női váltó hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyének vasárnapi zárónapján, írja az MTI. A sorozat eredményközlője szerint a Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka és a szegedi Kónya Zsófia és Somodi Maja alkotta női váltó vasárnap a B döntőben volt érdekelt, és ott a kínaiaktól egy tizedmásodperccel lemaradva ért célba a második helyen, ezzel összesítésben hatodik lett.

A magyar szövetség közösségi oldalának bejegyzése szerint egyéni versenyszámokban 500 méteren Bácskai Sára Luca és Tiborcz Dániel a negyeddöntőben búcsúzott, míg 1000 méteren a szintén szegedi Jászapáti Péter jutott ugyaneddig a fázisig. Ezen a távon a nőknél Somodi a délelőtti reményfutamokból ugyan továbbjutott, az elődöntőben azonban egy esés miatt nem sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást.

A férfiak legrövidebb távján a korábban magyar színekben olimpiai bajnok, már a kínai csapatban szereplő Liu Shaoang győzött, míg bátyja, a szintén ötkarikás aranyérmes Liu Shaolin ötödik lett. A mezőny marad Montrealban, ugyanis jövő hétvégén szintén a kanadai metropoliszban rendezik a világkupa következő fordulóját.