Értékes pontot tartott itthon a Szeged-Csanád GA, már hat meccse veretlenek a kék-feketék

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a listavazető ETO FC Győr csapatát fogadta a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata a Szent Gellért Fórumban. Előre lehetett számítani arra, hogy izgalmas mérkőzés fog kialakulni a két csapat között, mivel a Szeged az élmezőnyben szerete maradni, az ETO pedig elsőségét szerette volna megtartani. A meccs iránt nagy volt az érdeklődés is, 2500 néző fogadta a csapatokat a lelátókon.

Az esélyesebbnek nevezhető győriek jobban kezdték a mérkőzést, így ennek megfelelően az első komolyabb kísérletet is ők jegyezték. A 37. percben a kék-feketék mesterének, Alekszandar Sztevanovicsnak kényszerű cserét kellett végrehajtania, ugyanis Óvári Zsolt sérült meg, a helyére pedig Borvető Áron érkezett a pályára. Borvető meglehetősen jól szállt be a meccsbe, mivel két perccel becserélése után egy baloldali szögletet követően első labdaérintéséből gólt szerzett, egy gólos szegedi vezetéssel vonulhattak tehát szünetre a csapatok.

A félidőt követően még nagyobb fokozatra kapcsoltak a győriek, aminek az 52. percben lett meg az eredménye. Szintén egy baloldali szöglet után ide-oda pattogott a labda a szegedi tizenhatoson belül, amikor az előre húzódó Keresztes Krisztiánhoz került, aki közelről a tiszaparti kapuba tudta pöccinteni. Ezután Borvető ismét gólt szerezhetett volna egy ígéretes ziccerből, de lövése csak az oldalhálót érte. A Győr folyamatos nyomását a szegediek kitudták védekezni a végéig, így sikerült hazai pályán tartani az egy pontot.

Ezzel a döntetlennel a Szeged-Csanád GA hat pontra megközelítette a második, feljutást érő helyen álló Nyíregyházát, de a bajnokságot vezető Győrtől is csak hét pontra vannak már. A következő fordulóban a Soroksár otthonába utaznak a szegediek, azután pedig rég nem látott rangadóra kerül sor Alföldön. November 1-én a Kecskeméttel mérkőzik meg a Szeged hazai pályán, ahol a tét a legjobb nyolcba jutás lesz a Magyar Kupában.