Párizs után valószínűleg befejezi pályafutását a szegedi Olasz Anna

A párizsi olimpia után valószínűleg befejezi pályafutását Olasz Anna nyíltvízi úszó. A 30 éves szegedi versenyző az M4 Sport A víz összekötcímű podcastjében elmondta, hogy az ötkarikás játékokra először még ki kell jutnia, ami nehéz feladat lesz, ugyanis a decemberben, Portugáliában sorra kerülő világkupa-versenyen kell kiharcolnia a csapatba kerülést a dohai világbajnokságra, ahol kvótát lehet majd szerezni.

„Nem járnék le az uszodába minden reggel, nem csinálnám ezt a sportágat ennyi idősen és ennyi év úszás után, ha nem szeretnék ott lenni az olimpián. Hogy utána mit hoz az élet, az egy nagy kérdőjel. A covid alatt megtanultam, soha nem tudhatjuk, mi történik jövőre, vagy egy hónap múlva. (...) Egyelőre úgy gondolom, Párizs után vége – jelentette ki a harmadik olimpiájára hajtó Olasz Anna, aki elárulta, hosszú ideje készül már a profi sport utáni életre, nagy tervei vannak. 

A 2022-es, budapesti vb óta azt mondom, nekem innen minden ajándék, mert én soha úgy mentem bele az úszásba, hogy én olimpiai bajnok akarok lenni, nem akartam élsportoló lenni. Ki akartam menni Amerikába, sportolói ösztöndíjat kapni, kint maradni, élni a kis életemet és abbahagyni az úszást, ahogy végeztem az egyetemen. Ehhez képest eltelt hét év, és még mindig itt vagyok – mondta az adásban Olasz Anna.

A váltóval kétszeres vb-ezüstérmes úszó a műsorban még arról is beszélt, hogy a Madeirán sorra kerülő vk-verseny karrierje egyik legnehezebb viadala lesz, de nemcsak azért, mert a barátai ellen is harcol majd, hanem mert várhatóan minden ország itt tartja a válogatóját a dohai vb-re, azaz hatalmas és kemény mezőnyre lehet számítani.