Trópusi hajnal lesz szombaton, akár 22 fok is lehet majd napkelte előtt Szegeden

Fagyosan indult a kedd reggel is, az ország nagy részén fagypont alá csökkent a hőmérséklet és nem lesz ez másképp még szerda hajnalban sem, írja az időkép.hu. Csütörtöktől azonban változik a helyzet, megerősödő déli, délnyugati áramlással nagyjából 15–17 fokkal melegebb levegő érkezik Afrika felől: megenyhülnek az éjszakák, jelentősen erősödik a nappali felmelegedés.

Az időjárási portál szerint csütörtök hajnalban északkeleten még lehet gyenge fagy, de máshol, például Szegeden már nem lesz. A péntekre virradó éjszaka az ország nagy részén már kifejezetten enyhe időt hoz. Az északkeleti harmadban 7 és 12, máshol 13 és 19 fok között alakulnak a minimumok, Szegedre ekkor 17 fokot jósolnak. Szombaton viszont

trópusi éjszaka jöhet 20 fok fölötti minimumokkal,

a jelenlegi számítások szerint az ország délkeleti felén nagy területen 20 fok körül, kevéssel 20 fok fölött maradhat a legalacsonyabb hőmérséklet, Szegeden ekkorra 22 fokot jeleznek előre a modellek. Az október 21-ére virradó trópusi éjszakán jó eséllyel rekordok is dőlhetnek. A maximumok az esti hőmérsékletekhez képest nem lesznek nagyon magasak, Szegeden pénteken 28, míg szombaton 25 fokra számíthatunk majd napközben.