Szegeden új szintre emelték az átadást: a gyerek nemcsak tartja a szalagot, de neki is csúszik

Végre nemcsak szalagtartó oszlopként hasznosítják a városatyák a szegedi gyereket! Olybá tűnik, most már egészen interaktív módokon is bevethetik a lurkókat egy-egy átadás során, amiből azért lesz még néhány a tavaszi választásokig. Az újító módszert a felsővárosi családi napon vetették be először, ahol átadtak egy új játszóteret.

Budapesten az ELTE egyik épületében épp szombaton tartottak melegvíz-átadó ünnepséget, mivel egy éve nem volt melegvíz az egyetemen takarékossági okokból. Az erről szóló Facebook-posztban pedig elismerik a szervezők, hogy a kötelező kellékek közül hiányonak a politikusok és a gyerekek – nemúgy Szegeden, ahol a felsővárosi játszótérátadóról maga Botka László polgármester posztolt Facebook-oldalára egy fotót, politikussal és gyerekekkel.

A fotón az látszik, ahogy Urbán Tamás momentumos képviselő (aki egyébként nem posztolt az eseményről) épp egy csúszda végénél görnyedve egy kissráccal közösen fog egy trikolór szalagot, aminek épp nekicsúszik egy kislány, de több másik gyerek is vár.

A 130. szegedi játszótér átadásáról szóló polgármesteri poszt nyüzsög a gyerekképektől, ahogyan az önkormányzati híroldal, a Szeged.hu vonatkozó cikke is. Az eseményen egyébként Ménesi Imre önkormányzati képviselő kente a lángost a vendégeknek, de volt ugrálóvár, arcfestés, pónilovaglás, délelőtt pedig a Sajtkukac Duó szórakoztatta a nagyérdeműt.

Üde színfolt a történetben, hogy a szintén momentumos Halász Noémi is megosztott néhány fotót az eseményről, amelyeken az összes gyerek arca el lett homályosítva.

Forrás: Botka László Facebook-oldala