Szabó Bálint beperelte a szegedi közgyűlést és továbbra is képviselőként tekint magára

Mi is beszámoltunk arról, hogy szeptember 22-én Szeged Megyei Jogú Város közgyűlése egyhangúlag megszavazta azt, hogy a botrányairól elhíresült Szabó Bálint képviselőtől elvehessék mandátumát. A szavazást azért indítványozták, mert Szabót időközben elítélték, börtönben is ült, ugyanis egy évvel ezelőtt üldözőbe vette Orbán Viktor konvoját és az önkormányzati törvény szerint, tudatosan elkövetett bűncselekmény miatt méltatlanná vált a mandátumra.

Szabó most a Szeged a mindenem nevű portálnak adott interjújában arról beszélt, hogy a Szegedi Törvényszéken megtámadta a közgyűlés döntését és ameddig a per folyamatban van, az ítélet meghozataláig ő a jogszabályok értelmében képviselőnek tartja magát.

„Azt kérem a bíróságtól, hogy ezt a döntést semmisítsék meg, és helyezzék hatályon kívül.”

Azonban az, hogy mire alapozva kéri a fentieket Szabó, nem derül ki az interjújából. A volt képviselő továbbá arról is beszélt, hogy amikor a szavazás után közvetlenül bement a képviselői irodájába, akkor arra hivatkozva nem engedték őt oda be, hogy felújítási munkálatok kezdődtek az épületben. Ez a helyzetet ő a kormány által a Karmelita kolostor köré telepített kordonokkal állította párhuzamba, amivel a sajtó elől zárták le Budapesten a kormányülések helyszínét.

Szabó egyébként indulni fog a következő önkormányzati választáson, elmondta, hogy az ITT AZ IDŐ Közéleti Egyesülettel már mind a húsz körzetben kiválasztották a képviselőjelölteket. Az egyesülettel még az ősz folyamán bemutatják majd, hogy mit ajánlanak egyes városrészekben a szegedieknek.