Egy hajléktalan verte szét a Mátyás téri Szia kávézó háromkerekűjének szélvédőjét

Erről a kávézó osztott meg egy bejegyzést Facebook-oldalán. A hely tulajdonosa arról írt, hogy az eset miatt éjjel 2 körül végzett a rendőrségen a helyszínelés miatt, de másnap délelőtt még vissza kellett mennie. A helyszínelésnél már kínomban ültem a szobor tövében és nevettem... A nagy rendezvényünk előtt ez még hiányzott. Azon poénkodtunk, hogy vasárnap nem csak a szegénykonyhára gyűjtünk, a kicsikocsi ablakaira is” – írta Hunyadi Anna, majd hozzátette, pénteken emiatt zárva tartanak.

Egy későbbi videós bejelentkezésében a részletekre is kitért a tulajdonos, mint mondta, csütörtök este 8 óra körül kezdődtek a történések, amikor egy személy a kamerafelvételek szerint nagyon nézegetett valamit, majd feltörte a gyerekjátékoknak fenntartott ládát. Ekkor a ferences kolostorban lévő Door közösségi irodában tartózkodó férfi meghallotta a zajt, leérve megpróbálta elzavarni a rendbontót, aki elmondta, hogy éhes. Miután adott neki ételt, visszament az irodába. Ám nem sokkal később hangos zajra lett figyelmes, mint kiderült,

a hajléktalan férfi visszament, és betörte a „kicsikocsi” szélvédőjét,

majd azon nyúlkált befele. Hunyadi Anna fogalmazása szerint valószínűleg az étel után szomjazott meg az ott lévő olasz üdítőkre. Az irodában ekkor még mindig bent tartózkodó férfi lesietett, majd megfenyegette a tettest, hogy rendőrt hív, erre a hajléktalan felkapta a csomagját és elszaladt.

Bár ilyenkor feljelentést kell tenni, és ez meg is történt a helyszíneléssel együtt, esélytelen, hogy a hajléktalan térítse meg a kárt. Mivel az érintett háromkerekű egy speciális Piaggio gyártmány, nehéz hozzá ablaküveget találni: Indiából tudtak szerezni újat, ami költséges is.