Kicserélik a vízvezetéket a Bartók térnél és a Török utcában, hat hónapig dolgoznak majd rajta

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukcióba kezd a Bartók térnél és a Török utcában, utóbbinak a Jósika utca–Attila utca sarkától a Kossuth Lajos sugárútig húzódó szakaszán, erről tájékoztatta lapunkat a társaság. A munkálatok már ezen a héten elkezdődtek.

A munkaterület átadása már szeptember végén megtörtént, várhatóan legkésőbb jövő év április elejére készülnek el a felújítással teljeskörűen az aszfaltozással együtt. A rekonstrukció három ütemben zajlik, idén pedig – a tervek szerint – az első két ütem készül majd el:

  • I. ütem: Kossuth Lajos sugárút–Mérey utca közötti szakasz;
  • II. ütem: Attila utca–Mikszáth Kálmán utca közötti szakasz;
  • III. ütem: Mikszáth Kálmán utca–Mérey utca közötti szakasz.

Közleményükben részletezik, hogy a felújítással a meglévő régi 150-es AC (azbeszt cement) anyagú vezeték helyére új, 160-as KPE (polietilén műanyag) vezeték kerül, illetve a rekonstrukciós területen található házi bekötések is megújításra kerülnek.

A munkálatok természetesen forgalmi változásokkal, korlátozásokkal járnak majd, ütemenként változó, időszakos útszűkületre kell számítani:

  • A vezetékrekonstrukció ideje alatt a Bartók tér érintett része (Jósika/Attila utcától a Török utcáig), valamint a Török utca teljes hosszában részlegesen kerül lezárásra (a munka által érintett sáv) a forgalom elől. Az átmenő forgalom egy sávon (forgalomirányítás mellett) lehetséges.
  • A munkálatok felváltva, de mindkét oldalát érintik a Török utcának (és a Bartók tér ezen részének), így parkolási tilalomra is kell számítani változó utcaszakaszon és ütemben, a munka előrehaladásához igazodva.

Az ottlakók számára az otthonukhoz való eljutást a kivitelező biztosítja majd, a közlekedést pedig ideiglenesen kihelyezett táblák segítik. Azt ígérték, az érintett körzetben az ivóvíz-szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintetteket az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder