Futárnak adta ki magát, majd az üres dobozt átadva akarta átverni a vevőket egy csaló

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki országszerte tizenkét embert tévesztett meg az interneten feladott, valótlan hirdetéseivel.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleményben arról ír, a férfi több internetes oldalon álhirdetéseket jelentetett meg, melyekben mobiltelefonokat árult. A hirdetésekre jelentkező vevők a megállapodásuk szerint hol előleget, hol teljes vételárat utaltak át részére, alkalmanként 20 ezer és 250 ezer forint közötti összegekben, a telefonokat azonban sosem kapták meg.

Két ízben a férfi egy üres dobozzal a kezében még az előleget fizető vásárlók lakására is becsöngetett. Itt magát csomagfutárnak kiadva előadta, hogy a vételár fennmaradó részének kifizetése esetén átadja a telefont. Az érintettek ekkor azonban rájöttek, hogy csalás áldozatai lettek, és nem adták oda neki a pénzt.

A csalással a sértettektől összesen közel 1,3 millió forintot szerzett meg a férfi, akit a járási ügyészség tizenkét rendbeli, a sértetteknek okozott kár nagyságrendjéhez igazodó csalással vádolja, írják. A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.