Szegedi csomagautomatán is látható a Magyar Posta versenyének győztes alkotása

A Magyar Posta májusban útjára indított Csinosíts csomagautomatát! elnevezésű design-tervező versenyére bárki beküldhette saját készítésű grafikáját. A pályázatra ezernél is több alkotás érkezett, amelyek közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobb 20 pályaművet, írja közleményében a Magyar Posta. A végeredményről a társaság Facebook oldalára beérkező 55 ezer közönségszavazat döntött.

Az ezüstérmes alkotás a Takács Norbert által tervezett A masina titka lett, amely matricaként életnagyságban is rákerült a szegedi Jókai utca 1. szám alatt található, Nagyáruház melletti MPL csomagautomatára.

Forrás: Magyar Posta

A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 4 automata kapott egyedi design-t. A Posta ügyfelei Szegeden kívül még Kecskeméten és két további budapesti helyszínen még fél évig csodálhatják meg az első három helyezett és a különdíjas alkotást. Emellett a 20 döntős pályaművet egy időszakos kiállítás keretében a Benczúr Ház Étterem Kávézójában is meg lehet tekinteni.

A helyezettek:

  1. helyezett: Szénási Tünde: Cső(r)posta – Kecskemét 1. posta előtti 364. számú MPL csomagautomata (cím: 6000 Kecskemét, Kálvin tér 10-12.)
  2. helyezett: Takács Norbert: A masina titka – Szeged Nagyáruház melletti 190. számú MPL csomagautomata (cím: 6723 Szeged, Jókai utca 1.)
  3. helyezett: Molnár Elizabet: Irka-Firka – XI. ker. Bp. Fehérvári út-Andor utca SPAR-nál lévő 759. számú MPL csomagautomata (cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 161.)

Különdíjas: Szlatinszki Imola: Állatosan játékos – XIII. ker. Bp. Jász utca-Tahi utca Penny-nél lévő 193. számú MPL csomagautomata (cím: 1135 Budapest, Jász utca 105)

„A Magyar Posta Csinosíts csomagautomatát! versenyének köszönhetően az MPL csomagautomatáink valódi műalkotásokká váltak, és továbbra is arra ösztönöznek bennünket, hogy a kreativitásnak még nagyobb teret adjunk” – mondta Dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

A Magyar Posta hazánk legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként az ország minden pontján magas színvonalú és ügyfélközpontú szolgáltatást biztosít a lakossági és üzleti ügyfelei számára. A 2022-ben elindított hálózatfejlesztés eredményeként a társaság ma már közel 500 MPL csomagautomatát működtet országszerte a nagyobb városok frekventált helyein. A bővítés folytatódik, így a társaság ősszel további automaták üzembe helyezését tervezi.