Felháborodva fogadták az emberek hétfő reggel a Somogyiban, hogy minden hely betelt a börtönlátogatásra

Hiába álltak sorba közel ötvenen hétfő reggel a Somogyi-könyvtár előtt, mivel telefonon is lehetett jelentkezni a Csillagbörtön-látogatásra, mind a harminc hely hamar betelt. A Délmagyar tudósítása szerint hatalmas volt a felháborodás, amikor ezt közölték a várakozókkal, üvöltözés és kiabálás is volt.

Október 3-án, kedden 11 és 12 óra között válik látogathatóvá az ország talán leghíresebb büntetés-végrehajtási intézménye, a Szegedi Fegyház és Börtön a Kulturális Örökség Napok alkalmából. A látogatásra szeptember 21-ig lehetett volna regisztrálni a Somogyi-könyvtár Dóm tér 1–4. szám alatti titkárságán és telefonon, összesen harminc főnek. Úgy látszik, sokan a telefonos verziót választották, így hiába állt sorba több tucat ember hétfő reggel a Somogyi előtt.

A várakozás a kezdetekben jó hangulatban telt, ám a könyvtárban 9-kor úgy tűnt, senki sem tudta, mit is kellene csinálni, tanácstalanul telefonálgattak, ledöbbentek a hatalmas érdeklődésen. Mikor utolérték az illetékest, kiderült, hogy már minden hely betelt. Az érdeklődők végül ígéretet kaptak arra, hogy ha felírják a nevüket és telefonszámukat, próbálnak majd szervezni nekik egy másik turnust. A Somogyi 10 előtt pár perccel közölte a Facebook oldalán, hogy a regisztráció betelt.

A Délmagyar azt írja a börtön felől érkező nem hivatalos tájékoztatás alapján, hogy a Somogyi-könyvtár tőlük arra kért engedélyt, hogy a Kulturális Örökség Napjai alkalmából az érdeklődők meglátogathassák az intézményt a könyvtár szervezésében. A parancsnok harminc főre adott engedélyt, a regisztrációt a könyvtár intézte. A jövőben a Csillag is szervez majd hasonló intézménylátogatásokat, amelyekről időben értesítik az érdeklődőket.