Nekiment a sárga villamosnak egy autós a Tisza Lajos körúton

Forgalmi zavarként írja le a Szegedi Közlekedési Társaság a helyzetet legfrissebb közleményében, melyben azt is közölték, hogy az esemény miatt a Tisza Lajos körút és a Juhász Gyula utca kereszteződésnél áll villamosforgalom. Emiatt előreláthatólag 5–20 perces késések várhatóak a 3-as, 3F-es és 4-es villamosok vonalán.

Olvasónk egy képet is küldött a balesetről, melyen jól látszik, hogy a pár éve felújított, 214-es pályaszámú Tatra volt a szenvedő fél, amit ráadásul teljesen sárgára is festettek, miután a Széchenyi térnél még 2016-ban egy Szőreg feléa 60-as vonalon közlekedő buszba szaladt, és súlyosan megrongálódott. A vörös Clio vagy Thalia láthatólag nem okozott nagy kárt, miközben a Takaréktár utca felé kanyarodott volna, ámde jött a nagyvas.

Fotó: Olvasónk / Szegeder

A 214-es villamos 2016. június 1-jén szenvedett balesetet a Széchenyi téren, amikor egy szabálytalanul közlekedő autóbusz kiütötte a sínről. A jármű vázszerkezete elcsavarodott, ezért az SZKT donor villamost szerzett be (ex-Gera 311->105, ex-Liberec 105), és vázcserés felújítással állítottuk helyre a járművet – azaz a vázszerkezetet a donorról vettük, a berendezéseket pedig a balesetes járműről. A villamoson egyben korszerűsítő felújítást is végeztünk, utastéri légkondit kapott, és Cegelec TV-Progress szaggatós hajtásrendszert az eredeti akcelerátor helyett (ezzel típusjele KT4D-ME-re módosult, a többi szaggatós KT4-eshez hasonlóan). Elsőként a sorozatból ez a Tatra villamos ragasztott ablakos kialakítású lett, valamint a belső utastere és vezetőállása is megújult” – írta Németh Zoltán Ádám, az SZKT szakembere annak idején közösségi oldalán.