Felújítja a Tompai Kapu úti átjárót a MÁV, addig terelőúton megy a forgalom

Felújítják a Szeged-Rendező pályaudvarhoz tartozó Tompai Kapu úti vasúti átjárót. Az ideiglenes terelőút építése alatt, valamint a felújítás idején sebességkorlátozásra és félpályás lezárásra, váltakozó irányú forgalomra kell számítani szeptember 4-én, hétfő 7 órától szeptember 12-én, kedd 18 óráig.

A vasúttársaság közleménye szerint a megnövekedett közúti forgalom miatt szükségessé vált az átkelő karbantartása: megerősített teherbírású, gépjárművel és kerékpárral közlekedőknek egyaránt komfortosabb átjutást biztosító útátjáró elemeket – a képen is látható, úgynevezett STRAIL gumielemes útátjárórendszert – építenek be. Azt ígérik, a felújítás befejeztével biztonságosabb lesz az áthaladás.

A munkálatok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében közvetlenül a vasúti átjáró mellett terelőút épül, ezen keresztül lehet – váltakozó irányban – közlekedni az átépítés ideje alatt. A felújítás idejére a vasúttársaság az arra közlekedők, valamint a zajjal járó munkavégzés miatt a lakosság türelmét kéri.

Fotó: Bálint András / Szegeder