Délmagyar: Tízezer lurkó álmát váltotta valóra Joób Márton újszegedi vidámparkja

Szombaton kissé kételkedve fogadtuk Bába Csanád kollégámmal, amikor Joób Mártonnal beszélgetve jövőbeni terveiről megemlítette, hogy amúgy öt-hatezer látogatót vár az Újszegedi Vidám Napok néven megrendezett kvázi minimajálisra a Gellért szabadidőközpontba. Ez az a részben képviselői keretéből finanszírozott rendezvény, amit tavaly is megtartott, és ahová az újszegedi családokat várta.

Nem hittük, hogy eljön ide a két nap alatt ötezer ember, Bába kolléga szerint ennek ötede is esélytelen volt, de szerencsére a Délmagyarország is beszámolt a Vidám Napokról, és cikkükben tájékoztattak afelől, hogy nemcsak, hogy meglett az ötezer, de

Joób Márton nem kevesebb mint „tízezer lurkó álmát váltotta valóra saját gyermekkori álma mellett”.

Nem tudom, mi van a mai fiatalokkal, én egészen biztosan nem arról álmodoztam a suliban gyerekként, hogy ingyen dodzsemezzek – nem rossz ajánlat persze, de azért van ennél feljebb is talán. De vajon tényleg volt itt tízezer „lurkó”? Egyáltalán van ennyi gyerek Szegeden? 

Az sajnos nem meghatározott, hogy egy lurkó hány éves gyereket jelent, de ha 6 éves korig számolunk, akkor a 2022-es szegedi lakosságszámot (158.845 fő) és a teljes országra kivetített demográfiai adatokat (kor) alapul véve azt jelenti, hogy az összesen közel 11 ezer szegedi 0–6 éves gyereknek a 90%-a eljött, és tért haza teljesült álommal. Ha egy lurkót 10 éves korig nézünk, akkor pedig a 17 ezer szegedi 0–10 éves gyerek 58%-ának teljesítette álmát Joób Márton.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

De ne is vesszünk el a számok között, hiszen egy a lényeg: nagyon-nagyon sok szegedi gyermek álmát váltotta most valóra a 271 millió forintos költségvetési csalással vádolt képviselő, aki a lapnak azt mondta, gyerekként mindig is egy olyan vidámparkról álmodozott, ahova bárki bemehet és ingyen használhatja a játékokat, hintákat, és ezért döntött úgy, hogy képviselői keretéből, valamint szponzorok segítségével rendez egy ilyen hétvégét.

És tényleg, ingyen volt itt a dodzsemtől kezdve az ugrálóváron át még az XXL Extrem is, egyedül a fogyasztás került pénzbe, de még ott is viszonylag barátságos árak voltak, a hot-dog például alig kóstált egy ezrest.

„Jó volt látni a kicsik boldog arcát, és a szülők mosolyát is, hiszen örültek, hogy gyermekük jól érzi magát” – mesélte a megyei lapnak Joób, aki szerint egy képviselőnek az a dolga, hogy a családokat támogassa, és egy ilyen közösségi rendezvény révén próbált hozzájárulni a szegedi családok jólétéhez.

Az arcfestés sem maradhatott el, Joób szerint ez elengedhetetlen része egy igazi családi napnak.

Frissítés – 2023. 09. 04. 14:29

Cikkünk megjelenése után Joób levelet írt szerkesztőségünknek, amelyben a következőkről tájékoztatott. „Vasárnapi napon megszámoltuk a belépőket, és 5630 fő érkezett az Újszegedi Vidám Napokra, természetesen felnőttek és gyerekek együtt. Szombaton is hasonló létszám volt, de talán valamennyivel kevesebben voltak. A két napon egészen biztosan állíthatom, hogy többen voltak 10.000 főnél. Természetesen nem az számít, hogy hányan voltak, hanem az, hogy sokezer gyereknek tudtunk örömet szerezni, és ez volt a cél.”