A péntek éjszakai látványetetés lesz az igazi a szegedi vadaspark szerint

A Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagintézményei közül tizenkét bemutatóhely vesz részt az állatkertek éjszakáján, amelyet augusztus 25-én pénteken rendeznek országszerte. A szegedi vadasparkban a látványetetések és állatos programok mellett afrikai kézművesfoglalkozásokkal, afrikai hangszerbemutatóval, koncerttel és táncházzal, valamint éjszakai rovarlessel is készülnek.

A vadasparkban régóta tartanak esti programokat, mint például idén júliusban, de az országos állatkertek éjszakája kiemeltnek számít a rendezvényeik sorában, amely sokakat vonz, hiszen a sötétségbe boruló állatkert hangulata nem mindennapos dolog. Idén Afrika jegyében az elefántháznál és kifutónál kézműves foglalkozások, hangszerbemutató is lesz, de este 8-tól a Serengeti Troupé tart koncertet.

Látványetetések és állatos programok is lesznek természetesen,

  • 18 órakor könnyed előétel az orrszarvúaknál;
  • 18.30-kor oroszlánok vacsorája;
  • 18.45-kor vegetáriánus fogások az ázsiai elefántoknál;
  • 19.30-kor esti torna borjúfókákkal;
  • 21.15-kor éjszakai nasizás a barna medvékkel;
  • 18 és 21 óra között pedig kígyósimogatással várnak a Természetvédelmi Oktatóház előtt.

Ezeken felül lesz éjszakai rovarles is, melyhez a Medveösvény bejáratához kell menni, ami a tanyaudvarral szemközt található. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is kitelepül, méghozzá éjjellátókkal, ezeket kipróbálhatják a látogatók az elefántok medencéje előtti téren. A belépődíj az esti programokon ugyanannyi, mint napközben, a teljes programleírást pedig a vadaspark oldalán lehet elérni.