Komjáthi Imre azt szeretné, ha az EP-választásra is összefognának, és közös listát állítanának az ellenzéki pártok

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a Szeged TV-n adott interjújában robbantotta a megoldásbombát. Az egyelőre csak félpercnyi ajánlóban elhangzott, hogy az európai parlamenti választásokon is közös ellenzéki listát szeretne állítani a politikus. Ennek egyszerű oka, hogy a pártok csak akkor tudnak együtt kampányolni, ha az önkormányzati választások mellett az azzal egy időben tartott EP-szavazáson is összefognak.

„Többször felteszik a kérdést, és lehet, hogy ön is feltette volna a kérdést, hogy kitaláltuk-e már a megoldást arra, hogyan fogunk kampányolni úgy, hogy egyébként az önkormányzati választáson közös jelölt mögött fogunk kampányolni, de az európai parlamenti választáson egymással versengünk. Nem találtuk meg: senki nem tudott még erre válaszolni. Én elmondom a választ: egy közös listával.”

A Szeged TV-s teljes beszélgetés kedden lesz majd látható, addig nem derül ki, hogy miként képzelte el az MSZP-s politikus ezt az összefogást, ugyanis ahogy azt a Telex cikke is megjegyzi, a DK és a Momentum tavasszal még nyilvánosan veszekedett a képviselői mandátumokon, és az elmúlt egy évben sem mutatták jelét annak, hogy az ellenzék a tavalyi parlamenti választásokra megvalósult összefogást meg szeretné tartani.