Michael Phelps edzőjével készülhet Pádár Nikolett: az Arizona State University igazolta a tehetséges szegedi úszót

Újabb fiatal magyar úszó készülhet majd Bob Bowmannel, az Arizona State University (ASU) gárdáját irányító legendás edzővel: Kós Hubert és Sárkány Zalán után Pádár Nikolett csatlakozhat az ASU csapatához 2025-től.

A hazai szövetség honlapján olvasható csütörtöki beszámoló emlékeztet rá, hogy a szegedi születésű Pádár Nikolett egyértelműen az új női úszógeneráció egyik legnagyobb tehetsége: tízszeres junior Európa-bajnok és ötszörös junior világbajnok. Kétszáz gyorson három egymást követő junior Eb-n győzött, amire korábban nem volt példa.

Az idei felnőtt világbajnokságon kifejezetten ígéretes produkciót nyújtott, 200-on megúszta az olimpiai szintidőt, a fináléról azonban hat századmásodperccel lemaradt, a 4x200-as gyorsváltóval pedig hetedik lett. Az eredményeinek köszönhetően a fukuokai vb-n született meg a szóbeli megállapodás az arizonaiakkal.

Először az ASU másodedzője keresett meg, hogy szívesen látnának, és hogy nekem is Bob lenne az edzőm, ezért vele is kell beszélnem. Fukuokában aztán Kós Hubival és Olasz Annával sokat beszélgettem a kinti lehetőségekről, az ASU-ról” – idézte Pádárt a musz.hu beszámolója. Végül a szegedi csapattárson, a korábban szintén az ASU-n pallérozódó Olasz Annán keresztül futott be az üzenet Bowmantől, hogy szeretné Pádár Nikolettet a csapatában látni.

Beszéltünk, megállapodtunk szóban, hogy 2025-től csatlakoznék hozzájuk, nagyon várom már – mesélte a 17 éves úszó a közlemény szerint. A szóban forgó edző, Bob Bowman a fukuokai vizes világbajnokságon az amerikai úszóválogatott szövetségi kapitányaként volt ott, az Arizona State Egyetemen pedig fél éve irányítja a felkészülését Kós Hubertnek, aki a vb-n országos csúccsal világbajnok lett 200 méter háton.