Egy vegán reggeliző és egy waffelező is bezárt a belvárosban, előbbi új tulajdonost keres

A Webrádió információi szerint nem csupán augusztusra zár be az A Fricska nevű reggeliző és brunch étterem a belvárosi Püspök utca 11. szám alatt, mint ahogy azt korábban közösségi oldalukon bejelentették, hanem új üzemeltetőt keresnek, így addig már nem is nyitnak ki. Ezt a hely mostani tulajdonosa is megerősítette nekik.

A cikk szerint az üzlethelyiség egyébként már 2018. február 5-e óta vegán helyeknek ad otthont, ekkor nyitott meg itt a Vegazzo Vegan Bistro & Juice Bar, mely attól lett népszerű, hogy Steiner Kristóf, az egykori televíziós műsorvezető, újságíró többször is meghívott vendég volt, s itt készített vegetáriánus ételeket.

A tulajdonosok később Vegazzo 2 néven egy másik éttermet is nyitottak a Vitéz utcában, ám a koronavírus-járvány bevitte a kegyelemdöfést a két helynek, és 2020 év vége felé új tulajdonosuk lett. A Püspök utcai vendéglátóhelyet ekkor nevezték át A Fricskára, míg a Vegazzo 2-ből hamburgerező lett, de ez nem volt túl sikeres és hamar bezárt, s amíg nem találnak új tulajdonost neki, előbbinek is ugyanez a sorsa.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Bezárt a napokban a magát gofrimenyországnak is nevező Waffini, mely tavaly decemberben egy jóval forgalmasabb helyen, a Kárász utca Klauzál téri részénél vetette meg a lábát, ám úgy tűnik ez sem volt elég. A bezárás okairól nem tudni biztosat, ám a Google térképszolgáltatása szerint elfogadható értékelésű hely valószínűleg az elszálló energiaárakat és az általános áremelkedéseket sem bírta már kitermelni.

A helyről egyébként még áprilisban írt egy bemutató cikket Kormos Gergő a Szegeder blogjára. A Waffiniről ezen a linken lehet olvasni bővebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A balatoni waffelezősnél jóval több van ebben a műfajban

A gofri jóval több, mint egy finom édesség, képes ugyanis felidézni gyerekkorunk legszebb emlékeit. Ki ne emlékezne arra, amint izgalommal telve várakozott a büfé előtt, hogy végre beleharaphasson a ropogós, de mégis lágy és puha tésztába. A Waffini visszarepített minket a régi idők balatoni strandjaira, ugyanakkor arra is rámutatott, hogy jóval komplexebb ez a műfaj az emlékeinkből jól ismert vanília- vagy csokipudingnál és tejszínhabnál.