Huszonöt százalékkal drágul Mészáros Lőrinc kedvezményes szegedi fürdőbérlete szeptembertől

Mint ismert, két évvel ezelőtt szabta újra a szegedi Napfényfürdő Aquapolis a belépők árát, így például a nyugdíjas kedvezmény is megszűnt akkor: 1027%-kal lett drágább a korlátlan felnőttbérlet, ami sok helyit nehezen érintett, így szerveződni kezdtek. Még 2021-ben levelet írtak a fürdőnek, helyi önkormányzati képviselőknek, de még Botka Lászlónak is. A hírrel az országos sajtó is foglalkozott, és a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László is tüntetést szervezett.

A csoport tagjai aztán nem értek el eredményt az intézmény igazgatójánál, így az ajánlatot elküldték Mészáros Lőrinc általuk fellelt e-mail-címére. Azért a felcsúti milliárdosnak, mert kormányváltás után a Hunguest – és vele az Aquapolis – idővel Mészárosékhoz került. A milliárdos szíve aztán megenyhült, és felajánlotta a nyugdíjasoknak, hogy

a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatják meg a két bérlettípust.

Ez 17 ezer forintot jelentett 2022 tavaszi szezonjában, de tavaly ősztől is válthattak öt hónapig érvényes kedvezményes bérletet (a két hónap nyári szezonon kívül járt a kedvezményes bérlet), ami az idei februártól júniusig tartó időszakra már 37 ezer forintra drágult.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Idén ősztől megint emelkedik huszonöt százalékkal a bérlet ára, vette észre a Szeged.hu. A Napfényfürdőtől kapott értesítés szerint szeptember 1. és január 31. között

már 45 ezer forintot kell fizetni a kedvezményes fürdőbérletekért.

A nyári főszezon két hónapjában egyébként még ennél is drágább a dolog, ugyanis 27–67 ezer forintba kerülnek a senior kedvezménnyel 10–20–30 alkalomra szóló bérletek.

A korábban a Napfényfürdővel és Mészáros Lőrinccel való levelezést intéző Balogh László azt mondta az önkormányzati portálnak, hogy sokan már korábban lemondtak a bérletekről, mert már azon az áron is elérhetetlen volt számukra. Akik pedig továbbra is meg tudják venni, nem panaszkodnak az infláció miatti folyamatos árnövekedés ellenére sem, de Balogh úgy véli, ők vannak kevesebben.