Ha már vizet osztanak az állomásokon, akkor tényleg meleg van

Aki eddig kételkedett volna a nyár ideérte felől, annak álljon itt e hír: a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt országszerte vizet oszt a MÁV-START és a Volánbusz a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon, ezt közölték szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között biztosít ásványvizet utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, míg a Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a vármegyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszpályaudvarain.

A vonatra várakozók így Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet.

A busszal utazók Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, valamint Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen vehetik igénybe ezt a segítséget.

A társaság arra is felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a nagy melegben elegendő mennyiségű folyadékkal keljenek útra.